Стоян Денчев Днес от този свят си тръгна тихо и скромно,

...
Стоян Денчев Днес от този свят си тръгна тихо и скромно,
Коментари Харесай

Стоян Денчев: Антон Дончев беляза със своя ум, талант и дръзновение българския народ

Стоян Денчев

 

Днес от този свят си потегли безшумно и непретенциозно, както живя – великият български публицист със международна популярност Антон Дончев.

Мъдрецът, който беляза със своя разум, гений и безстрашие българския народ и ни завеща един от най-значимите романи в българската литература „ Време разделно “.

Навярно множеството хора знаят, само че бих желал да напомня, както припомних и на студентите ни през днешния ден за една от най-значимите срещи с писателя Антон Дончев в Тържествената зала на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии през 2015 година, когато Антон Дончев приказва в продължение на няколко часа пред учени, интелектуалци, общественици, младежи и посетители „ За духовността “.

Помня, че участваха доста и най-различни хора, припомням си и по какъв начин всички те посрещнаха на крайници и слушаха с интерес словата на Антон Дончев, тъй като той постоянно имаше какво да каже на аудиторията. От погледите им си личеше, че черпят ентусиазъм за бъдещето от същински значими персони, какъвто беше Антон Дончев.

Безспорно най-запомнящият се миг беше, когато в препълнената зала „ Тържествена “ застана достолепният Антон Дончев и с същинско неспокойствие направи подарък на Университета по библиотекознание и осведомителни технологии – ръкописа на бележития разказ „ Време разделно “…, а по-късно в продължение на повече от два астрономически часа се виеше опашка от чакащи, които желаеха да разменят няколко думи с писателя и да се допрян до романа на XX век.

Поклон, приятелю, реверанс Мъдрецо пред теб и твоя гений!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР